Процес реставрації не стоїть на місці

04.11.2020

Садиба Міхельсона – один із найкрасивіших архітектурних ансамблів нашого міста. Побудований в неоренесансному стилі, цей комплекс і нині вражає поєднанням чітких та геометрично вивірених форм з витонченими барельєфами фасадів.

Нашій компанії випала величезна честь надати «друге дихання» цим будівлям. Саме тому ми так відповідально ставимось до процесу відновлення садиби. Адже це більше, ніж просто споруди. Це свідки старого Києва, іншої епохи, що крізь століття змогли зберегти в собі його частинку.

«Дім на Пушкінській» вже провів величезний цикл першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці.  Весь цей час наші архітектори займались підготовкою проекту реставрації. За роки кропітливої та важкої праці ними було випрацювано десятки унікальних архітектурних рішень, які, на нашу думку, стануть справжнім золотим стандартом у сфері реставрації історичної та культурної спадщини нашого міста.

І ось, 22 жовтня,  на засіданні Консультативної ради при Департаменті охорони культурної спадщини КМДА нами була представлена концепція реставрації Садиби Міхельсона.

Члени комісії, експерти в архітектурній галузі, позитивно оцінили дану концепцію в розрізі відновлення фасадів. Зокрема, рішення щодо відновлення башт, які були побудовані одночасно з будинками та зруйновані за часів радянської влади.

Також були розглянуті архітектурні пропозиції стосовно горішніх приміщень. Було вирішено, що запропонований варіант потрібно доопрацювати, щоб покращити візуальне сприйняття всього комплексу будинків.

Тож, взявши до відома рекомендації членів Консультативної ради ми продовжуємо роботу. Ми впевнені, що завдяки такому конструктивному та тісному діалозі з експертним середовищем, Садиба Міхельсона стане візитівкою не тільки вулиці Пушкінської, але й всього Києва.

×
×