Шановні наші добрі сусіди!

06.03.2017

У квітні 2016 року по вул. Пушкінській, 31-Б ми відкрили офіс нашої компанії «Дім на Пушкінській» і завжди раді спілкуванню з вам и особисто.

Добросусідська взаємодія та, зокрема, об’єктивне інформування вас щодо активності компанії в кварталі є частиною нашої соціальної відповідальності перед мешканцями, дотримання чинного законодавства України та небайдужого ставлення до розвитку нашого міста.

З повагою інформуємо вас, що 2016-го року ми:

1. Провели кваліфіковане протиаварійне обстеження Садиби Міхельсона та прилеглих будівель кварталу. Роботи виконано Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій.

2. Розробили та затвердили в КМДА (Управління охорони культурної спадщини і Департамент містобудування та архітектури) Реставраційне завдання.

3. Уклали договір щодо розробки Проекту першочергових протиаварійних робіт.

4. Запровадили систему постійного спостереження щодо стану будівель та своєчасного демонтажу аварійно-небезпечних елементів фасаду.

5. Встановили захисне огородження та організували цілодобову охорону небезпечної для мешканців кварталу території.

6. З метою підвищення суспільної безпеки мешканців у взаємодії з комунальними службами району міста профінансували та вжили конкретних заходів стосовно покращення освітлення біля входів у під’їзди кварталу.

7. У межах громадського діалогу щодо особливостей розвитку соціальної інфраструктури нашого кварталу двічі проводили анкетування мешканців. Це питання є постійно діючим та, якщо ви ще не висловили свою думку, запрошуємо пройти анкетування на нашому сайті mihelson.kiev.ua або ж завітати до нашого офісу № 13 по вул. Пушкінській, 31-Б, щоб поспілкуватися особисто.

8. Для наведення та підтримання чистоти й порядку в кварталі проведено кілька толок на майданчику навколо Садиби Міхельсона. В результаті прибрано та вивезено з території кварталу близько 200 куб. м сміття, накопиченого роками.

На сьогодні завершується підготовка Проекту першочергових протиаварійних робіт, який передбачатиме укріплення існуючих фасадів Садиби Міхельсона, відновлення несучої здатності будівельних конструкцій. Найближчим часом зазначений Проект буде представлено компетентним державним органам на розгляд і затвердження.

Після цього планується проведення комплексу безпосередніх реставраційних заходів (орієнтовний початок – перше півріччя 2017 року) щодо пам’яток архітектури та створення сучасного комфортного житлового комплексу, строго згідно з чинними будівельними нормами та положеннями Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Окремо просимо прийняти до уваги нашу принципову позицію компанії щодо відновлення дитячої інфраструктури кварталу. На відміну від голослівних спекуляцій, що лунають навколо актуального й болючого питання, наша компанія внесла конкретну пропозицію міській владі щодо наміру створити власним коштом дві дитячі установи – дошкільний заклад європейського рівня (на 1-му поверсі будівлі по вул. Пушкінській, 33-А) та повне відновлення одного з колишніх дитячих садків у Шевченківському районі м. Києва за рішенням КМДА. Таким чином ми плануємо забезпечити близько 200 місць для виховання дошкільнят в сучасних, комфортних та фахово-педагогічних умовах.

А саме – діяльність нових дошкільних установ передбачатиме такі напрямки: дошкільна підготовка, розвиваючі ігри, іноземні мови, а також мистецтво – класи живопису, музики, співу і танців. Крім того, будуть функціонувати кабінети психолога і логопеда, медичний пункт, спортивний та ігровий майданчики. Реалізація зазначеного є питанням честі та щирого піклування колективу нашої компанії щодо столичної молоднечі.

Для того, аби ви завжди були у курсі, що робить наша компанія, ми випускаємо газету, четвертий номер якої ви тримаєте в руках. Також організовуємо для вас зустрічі з фахівцями, які безпосередньо керують проведенням протиаварійних робіт. Вже відбулася така зустріч з одним із найкращих фахівців по відновленню пам’яток історії та архітектури – заслуженим архітектором України Ю.Г. Лосицьким; заслуженим будівельником, який вже понад 45 років займається виконанням спеціальних заходів для усунення аварійного стану будов і споруд, – К.П. Кафієвим.

Ми й надалі будемо проводити подібні зустрічі, щоби ви могли отримати всю інформацію саме від фахівців, а не переймалися плітками та домислами. Розуміючи, що ви не завжди можете відвідати нас, інформацію про такі зустрічі, а також інтерв’ю з гостями ми друкуємо у нашому періодичному виданні «Добрі сусіди» та на сайті, присвяченому Садибі Міхельсона: mihelson.kiev.ua

На завершення, дозвольте ще раз наголосити, що ТОВ «Дім на Пушкінській» зацікавлене та відкрите до цивілізованого відвертого діалогу з нашими добрими сусідами. Мета цього діалогу – глибоке розуміння та врахування потреб і бачення мешканців щодо гідного розвитку соціальної інфраструктури кварталу. Розраховуємо на взаємність з вашого боку, оскільки йдеться про гідну загальну справу, яка стосується кожного!

ТОВ «Дім на Пушкінській»

×
×